Donkervoort Kenteken Check

Zoek naar Donkervoort kentekens:

Over Donkervoort

Donkervoort Logo

Donker Voort

Donkervoort Automobielen B.V. is een Nederlandse sportwagenfabrikant en werd opgericht in 1978 door Joop Donkervoort. De fabriek is gesitueerd in Lelystad, waar alle nieuwe auto's tot op heden worden ontwikkeld en met de hand gebouwd.

Donkervoorts motto is "No Compromise". Hiermee wordt gerefereerd naar het puristische autorijden zonder bijvoorbeeld elektronische hulpmiddelen, zoals een antiblokkeersysteem (ABS), Electronic stability program (ESP) of stuurbekrachtiging.

Historie

Het bedrijf werd opgericht in een klein werkplaatsje in Tienhoven, waar de allereerste Donkervoorts werden gebouwd. Een aantal jaar later verhuisde Donkervoort naar een grotere locatie in Loosdrecht. In 2000 verhuisde het bedrijf naar Lelystad, waar tot op heden alle nieuwe auto's worden ontwikkeld en met de hand worden gebouwd.

Tot 1996 werden voor alle modellen Fordmotoren gebruikt. Na die tijd werden de auto's, dankzij een nog altijd voortdurende samenwerkingsovereenkomst met Audi, alle volgende modellen voorzien van de motoren van Audi.

Donkervoort fotos

Donkervoort foto
Donkervoort foto
Donkervoort foto

Donkervoort modellen

Donkervoort D8-150 cabriolet

D8-150 cabriolet

Bekijk
Donkervoort D8 210

D8 210

Bekijk
Donkervoort D8-150

D8-150

Bekijk
Donkervoort Gto-rs

Gto-rs

Bekijk
Donkervoort D8 zetec

D8 zetec

Bekijk
Donkervoort Super 8

Super 8

Bekijk
Donkervoort D8 cosworth

D8 cosworth

Bekijk
Donkervoort Super cabriolet

Super cabriolet

Bekijk
Donkervoort Super eight 2.0

Super eight 2.0

Bekijk