Landwind Kenteken Check

Zoek naar Landwind kentekens:

Over Landwind

Landwind Logo

Land Wind

Landwind is een Chinees automerk dat tot de Jiangling Holding behoort. (JMH) is ontstaan uit de voormalige Jiangxi Motors Company. In 2004 gingen de twee bedrijven Chang'an en JMC op in Jiangling, een staatsbedrijf en de tweede autofabrikant van China, waar ongeveer 120 autofabrikanten actief zijn.

In Europa wordt Landwind vertegenwoordigd door LWMC (Landwind Motor Corporation) Europe B.V., gevestigd in Tiel. De onderneming wordt geleid door CEO Peter Bijvelds, die medio 2005 het Chinese Landwind naar Europa haalde. De rallycoureur en ondernemer tekende daartoe een contract met de Chinese producent Jiangling Motors Holding en verwierf voor heel West-Europa de importrechten van de Landwind New Vision, een luxe, vierwielaangedreven SUV voor een ongekend lage aanschafprijs. Deze auto bood hetzelfde als terreinauto?s die destijds het dubbele of meer kostten. Banken, verzekeringsmaatschappijen, toeleveringsbedrijven, geïnteresseerde dealerbedrijven en honderden kopers meldden zich bij Bijvelds. De Landwind New Vision van toen had het uiterlijk van een Isuzu Rodeo annex Opel Frontera en werd aangedreven door motoren van Mitsubishi. De vraag nam explosieve vormen aan, tot eind 2005 een crashtest door de Duitse ADAC roet in het eten gooide. Intussen had Bijvelds al honderden bestellingen binnen. Een kleine 150 autobedrijven in Nederland, België en Duitsland hadden zich aangemeld voor een dealerschap. Ook andere Chinese merken als Chery, Geely en Great Wall keken met grote belangstelling naar de mogelijkheden van de Europese markt. De botsproef van de ADAC zorgde er voor dat Landwind zich tijdelijk terugtrok van de Europese markt.

Na enkele jaren technologische ontwikkeling is Landwind in 2010 teruggekomen naar Europa met de moderne CV9, een auto van formaat Opel Zafira tegen de prijs van een Volkswagen Polo. Landwind heeft de Europese introductie van de CV9 grondig voorbereid. In samenwerking met TÜV Rheinland, RDW en TNO Automotive in Helmond zijn technische verbeteringen doorgevoerd. De auto heeft nu Europese typegoedkeuring verkregen, zodat hij in 27 landen van de Europese Unie toegelaten is. Landwind is de eerste Chinese autofabrikant met dit felbegeerde predicaat.

Landwind fotos

Landwind foto
Landwind foto

Landwind modellen

Landwind Landwind

Landwind

Bekijk
Landwind Jiangling  2.0

Jiangling 2.0

Bekijk
Landwind Jiangling  2,8 td

Jiangling 2,8 td

Bekijk
Landwind Jiangling

Jiangling

Bekijk
Landwind Jiangling  jx6474e

Jiangling jx6474e

Bekijk
Landwind Jx6441lb

Jx6441lb

Bekijk