Chevrolet Captiva

Over de Chevrolet Captiva

Chevrolet Logo  Chevrolet Captiva

De Captiva is een model SUV van General Motors. Het is de eerste personenwagen van het merk Chevrolet die met een dieselmotor leverbaar is. De Captiva is de grote broer van de Opel Antara, is ontwikkeld en wordt gebouwd door Daewoo in Zuid-Korea. In Zuid-Korea wordt de auto als Daewoo Winstorm verkocht, in Australië als Holden Captiva en in de rest van de wereld als Chevrolet Captiva.

Ontwerp

De Captiva heeft hetzelfde platform als de Opel Vectra en Opel Signum, maar is wel wat langer dan de Opel. Het gevolg is dat de (optioneel) zeven zitplaatsen kan aanbieden (iets wat de Antara moet ontberen) en als voor zeven zitjes wordt geopteerd krijgt de Captiva een niveauregelaar. De twee stoelen die de derde zitrij uitmaken kunnen weggeklapt worden in de koffervloer. Met de stoelen van de derde zitrij in gebruik blijft van de anders 465 liter grote koffer nog 85 liter over. Ook de tweede zitrij kan neergeklapt worden en de voorste passagiersstoel laat zich eveneens naar beneden klappen (met 4 (of 6 als een derde zitrij aanwezig is) stoelen ingeklapt is de bagageruimte 930 liter groot).

Rijhulpmiddelen

De Captiva is voorzien van het DCS (Descent Control System). Dat is een met een knop inschakelbaar systeem dat de auto stabiliseert en de snelheid begrenst bij erg steile afdalingen. De Captiva is ook uitgerust met een stabiliteitscontrolesysteem (eventueel optioneel) dat gestuurd wordt door onder meer een koprolsensor, die bij een plotselinge stuuruitslag en dus koersverandering de stabiliteitscontrole opdraagt in te grijpen. De reminstallatie is voorzien ABS met elektronische remkrachtverdeling en een noodremhulp.