Citroën C4

Over de Citroën C4

Citroën Logo  Citroën C4

De Citroën C4 is een Europese compacte middenklasse auto van het merk Citroën. Het is naast de C5 een opvolger van de Citroën Xsara. De C4 werd in de herfst van 2004 gepresenteerd. Er zijn 3- en 5-deursversies verkrijgbaar, waarbij het koetswerk van deze versies met name aan de achterzijde aanzienlijk van elkaar verschillen. De 3-deursversie wordt door Citroën 'C4 coupé' genoemd, de 5-deursversie 'C4 Berline'.

De auto heeft enige vooruitstrevende technologische snufjes, zoals een waarschuwingssysteem voor het verlaten van een rijstrook ("Lane Departure Warning System"), Panoramisch Dak, meedraaiende xenon koplampen, voor en achter parkeersensoren, stuurwiel met een vaste kern, CD,DVD,DVD-R,mp3-speler met ingebouwd scherm, en een nieuw aangepast ESP systeem.

Citroën C4 tweede generatie

Eind 2010 kwam een compleet nieuwe versie van de C4 op de markt wie de oude moest gaan vervangen. De nieuwe C4 komt verlopig alleen beschikbaar als de 5-deurs en niet als 3-deurs zoals zijn voorganger. Met een lengte van 4,33 meter is hij langer dan zijn voorganger net als zijn hoogte (1,49 meter) en zijn breedte (1,79 meter).