Kia Sorento

Zoek naar Kia Sorento kentekens:

Over de Kia Sorento

Kia Logo

Kia Sorento

De Kia Sorento is een ruimere SUV. Het model is erg geliefd vanwege zijn aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding. Ook zijn er veel tuning-onderdelen te verkrijgen voor het model, waardoor de SUV ook bij tuners in de gratie valt. Mede dankzij dit model, is Kia in de top 10 meest verkochte auto´s terechtgekomen.

De Kia Sorento zag voor het eerst het levenslicht in 2002. Een korte tijd na zijn Amerikaanse introductie op de Chicago Motor Show werd het model gepresenteerd op de Motorshow van Genève. Het model was bij zijn introductie leverbaar met twee benzine-, en één dieselmotor, en was leverbaar in vier verschillende uitvoeringen. Het instapmodel droeg de naam LX met zich, daarna kwam de EX, gevolgd door de EX Costom en de EX luxe. Uiteindelijk werden deze benamingen voor de uitvoeringen gewisseld voor Comfort (LX), Adventure (EX), M-Bition (EX Costom) en X-Clusive (EX Luxe). Dit gebeurde in 2005. Eind 2006 presenteerde Kia het gefacelifte model Sorento, zoals hij tot 2009 te koop was. Het aantal motoren werd gereduceerd naar twee, één benzine- en één dieselmotor, en het aantal uitvoeringen werd teruggedrongen naar drie. Als instapversie voor de benzineuitvoeringen staat er de Adventure, gevolgd door de X-Clusive. De Dieseluitvoeringen beginnen bij de Comfort, waarna de Adventure en de X-clusive volgen. Het model steeg na deze facelift fors in prijs en is niet meer leverbaar met een lichte benzinemotor.

In 2009 werd de helemaal nieuwe Sorento gepresenteerd op de Seoul Motorshow. Sinds september jl. staat deze bij de dealers in Nederland. De oude Sorento wordt niet meer geproduceerd, maar is in sommige Europese landen, zoals bijv Engeland, nog steeds leverbaar. Met een vanafprijs van ?29.995 is de ook nieuwe Sorento nog steeds een aantrekkelijk geprijsde auto. Het voordeel komt met name voort uit het feit, dat er nu door zuinigere motoren (groen label), veel minder CO2 taks op de Sorento wordt geheven.


Lees meer over Kia