Kia Sportage

Over de Kia Sportage

Kia Logo  Kia Sportage

De Sportage is een automodel van het Zuid-Koreaanse automerk Kia. De eerste generatie van de Sportage werd geïntroduceerd in 1993. Het platform van deze Sportage was hetzelfde als dat van de Mazda Bongo. Naast het platform zaten er nog vele andere Mazda-onderdelen zoals de motor en de transmissie in de Sportage. Later ging de Sportage onderdelen delen met Hyundai. De Sportage was in 1998 de eerste produtieauto met een knie-airbag. De modellen van de eerste generatie die bedoeld waren voor de Europese markt werden geproduceerd in Duitsland, de modellen voor de rest van de wereld werden geproduceerd in Zuid-Korea. De eerste generatie van de Sportage is nooit een verkoopsucces geweest. De verkoop ervan stopte in de VS in 2002 en in de rest van de wereld in 2003 behalve in Pakistan daar werd de Sportage nog verkocht tot in 2004.

Na twee jaar zonder Sportage kwam Kia in 2004 met de tweede generatie van de Sportage. De tweede generatie Sportage was een stuk groter dan de eerste generatie. Het ontwerp van de Sportage werd in mei 2008 opgefrist en slechts enkele maanden later in begin 2009 al opnieuw. Midden 2010 kwam de derde generatie van de Sportage op de markt.

De derde generatie van de Kia Sportage werd begin 2010 gepresenteerd op het autosalon van Genève en ging enkele maanden later in productie.