Toyota Yaris

Over de Toyota Yaris

Toyota Logo  Toyota Yaris

De Toyota Yaris is een kleine, compacte hatchback die voornamelijk geproduceerd wordt in Frankrijk door de Japanse constructeur Toyota.

De auto, verkrijgbaar in drie- en vijfdeurs uitvoering won internationale prijzen, onder andere Auto van het jaar in 2000. In Japan wordt de auto verkocht als Vitz en in Canada en Australië is de auto bekend als Echo, waar de auto enkel als sedan verkocht werd.

Eerste generatie (1999-2005)

De eerste generatie van de Yaris werd geïntroduceerd in 1999. Voor het eerst sinds jaren kregen de ontwerpers van Toyota Europe terug de volledige vrijheid om een volledig nieuw model te creëren. Deze vrijheid werd volledig benut met het gebruik van een nieuw platform, een nieuw motor en een nieuwe lijn. In 2003 werd de wagen nog licht opgefrist.

Tweede generatie (vanaf 2005)

In 2005 kwam de tweede generatie van de Toyota Yaris in de verkooplijsten te staan. Er werd veel geïnvesteerd in de passieve veiligheid. De auto haalde als eerste subcompact de maximale score van vijf sterren bij de EuroNCAP crashtest. Dit kwam mede door de 9 airbags, waaronder een knie-airbag.