Volkswagen Touareg

Over de Volkswagen Touareg

Volkswagen Logo  Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg is een SUV van de Duitse autoproducent Volkswagen. De Touareg ontleent zijn naam aan een nomadenstam uit het noorden van Afrika. Voor Volkswagen begrippen is dit een behoorlijk luxe en dure auto, desondanks verkoopt de Touareg zeer goed.

De Touareg was een gezamenlijk project van Volkswagen en Porsche om mee te doen in de toen sterk opkomende markt voor SUV-wagens. Ze ontwikkelden samen het Volkswagen 7L platform waar Volkswagen de Touareg en Porsche de Cayenne op bouwt. Later werd ook de Audi Q7 op een doorontwikkelde versie van het platform gebouwd. Hoewel de twee modellen het zelfde platform delen zijn er grote verschillen tussen de auto's. Zo heeft de Cayenne een sportiever karakter en werd hij eerste instantie uitsluitend met benzinemotoren geleverd en pas sinds begin 2009 met een dieselmotor. Daarentegen heeft de Touareg een lage-gearing voor ruw terrein en zijn er vanaf de introductie al zware dieselmotoren voor beschikbaar.

Begin 2007 heeft de Touareg een facelift gekregen, waarbij hij op 2.300 punten zou zijn gewijzigd. Ook het motoraanbod werd iets gewijzigd.